MMA Mixed Martial Arts
Mixed martial arts is de Engelse benaming voor gemengde gevechtskunsten, meestal afgekort tot mma. MMA is momenteel razend populair en zal waarschijnlijk uitgroeien tot 's werelds grootste vechtsportstroming.Het is een multidisciplinaire vechtsport die zich richt op het combineren van technieken uit verschillende vechtkunsten. Het mma in onze fudoshindojo kent zijn oorsprong in het Ashihara (full contact) karate dat in de jaren negentig zeer populair was.

Het ashihara karate is een Japanse krijgskunst ontwikkeld door Hideyuki Ashihara en is door ons zelf verder ontwikkeld tot een allround verdediging systeem onder de naam Ashihara karate freestyle. De technieken uit het full contact karate zijn nu uitgebreid met technieken uit het grappling, judo, kickboksen en jiu jitsu. De trainingen worden gekenmerkt door effectiviteit en praktische benadering.
Ons uitgangspunt is werken vanuit een gezonde geest in een gezond lichaam. Naast fysieke training die bedoeld is voor het vermogen tot zelfverdediging zal het ook bijdragen tot een groeiende zelfdiscipline en ben je ook bezig met het verbeteren van je uithoudingsvermogen, co÷rdinatie, snelheid en stabiliteit.

Ashihara karate bevordert het samenspel van het lichaam en de geest en kweekt daardoor zelfvertrouwen. In de volwassen groep word er getraind naar het full contact systeem  dat betekent dat bij het stoten en trappen we elkaar raken dit gebeurd natuurlijk wel met wederzijds respect. Je probeert als een groep naar een hoger niveau te komen zowel binnen het sparren met elkaar als op de grond met verschillende technieken. Als groep werk  je aan het vergroten van je uithoudingsvermogen zowel mentaal als fysiek. Daarnaast leer je ook kata's om zo op een examen een nieuw slip of band te behalen. Een kata bestaat uit acht aan een schakeling van verdediging technieken, standen en verplaatsingen. Als laatste vorm die je in onze dojo trainingszaal tegen komt zijn de grond gevechten en klemmen die je stapsgewijs aan leert.

Ashihara karate  is opgebouwd in drie onderdelen:

1. Het leren trappen en stoten veelal op stoot & trap kussens.

2. Het zelfverdediging d.m.v. klem technieken en kata's.

3.Het leren valbreken en grondvechten MMA technieken.
''An unshakable mind and an immovable spirit is the state of fudoshin.  
It is courage and stability displayed both mentally and physically".