Mijn naam is sensei Gerard Toussaint, 

Alvorens mijn biografie te vermelden wil ik eerst mijn visie op het karate kort weergeven. Karate is een oosterse gevechtssport en bestaat voor mij uit twee delen; een fysiek of lichamelijk deel en een psychisch of geestelijk deel.
Lichaam en geest vormen een eenheid en zullen zich evenredig moeten ontwikkelen.
Door training zal het fysieke gestel versterkt worden en zal de karateka zich gaan bekwamen in de vele technieken.
Door deze technieken leren we ons effectief  verdedigen tegen eventuele aanvallers maar brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee.
Karate is als een diamant die gekoesterd en beschermd dient te worden en behoort geen uitlaatklep te worden van eigen innerlijke conflicten. Ieder mens heeft zijn onvolkomenheden en mogen niet gemaskeerd worden door uitingen van  agressie en geweld geleerd uit een gevechtssport.
Open staan voor onze innerlijke wereld betekent open staan voor onze schaduwzijde.
Door ruimte en aandacht te geven aan wat er in ons geestelijke wereld voordoet stellen we ons kwetsbaar op en nu juist in de kwetsbaarheid schuilt onze kracht.
Meditatie en zelfreflectie behoren tot de geestelijke wereld en brengen ons dichter bij wie we werkelijk zijn.

Ik ben in 1983 begonnen met kyokushin karate en behaalde mijn 1e dan in 1990.
Daarna ben ik overgestapt naar het Ashihara karate waar ik in 1991 mijn 1e dan behaalde. In datzelfde jaar startte ik in Vorden met mijn eerste eigen dojo.
Heb mijn leraren diploma van zowel de AIKO als van de IBK en ben een aantal jaren scheidsrechter geweest bij full contact wedstrijden. In 2000 ben ik bevorderd tot 4e dan door mijn sensei Dave Jonkers 7e dan.

Ik voel me zeer bevoorrecht van hem en andere bekende leraren onderricht te heb gehad;
Sensei Jon Bluming  10e dan
Sensei David Coock   9e dan
Sensei Marc Howes    8e dan 

Mijn naam is Samir Schoen en ik beoefen  al ongeveer 20 jaar de budosport. Deze sport heeft me zowel fysiek als mentaal gemaakt tot de persoon die ik nu ben. Ik heb de sportopleiding aan het CIOS in Arnhem afgerond en ik heb mijn propedeuse Fysiotherapie aan de hoge school van Arnhem & Nijmegen behaald.Van jongs af aan ben ik ge´nteresseerd in allerlei sportdisciplines, wat tot uiting is gekomen in mijn studieloopbaan. Het is mijn passie anderen in aanraking te brengen met de budosport, om voor zelfverzekerdheid en weerbaarheid te zorgen.

samir     
''Fear is one of the biggest illusions that prevent many of us from reaching greatness.''
''An unshakable mind and an immovable spirit is the state of fudoshin.  
It is courage and stability displayed both mentally and physically".