Jeugd Weerbaarheidstraining

Kinderen groeien niet vanzelf op tot gezonde, lichamelijk goed ontwikkelde jonge mensen.
Uithoudingsvermogen,bewegelijkheid en co÷rdinatie moeten zich nog ontwikkelen.
Daarnaast individualiseert onze maatschappij steeds verder waarbij een groter beroep wordt gedaan op hun verantwoordelijkheid.
Daarbij is rekening houden met andere, maar vooral ook weerbaar zijn ten opzichte van de ander erg belangrijk, zelfvertrouwen en ontwikkeling van de wil zijn daarbij het sleutelwoorden.
De weerbaarheidstrainingen zijn er op gericht de kinderen zelfvertrouwen te laten opbouwen en hun eigen grenzen te stellen. Tevens is het bedoeld als sportieve uitlaatklep waarbij de kinderen op een positieve wijze het 'teveel' aan energie kunnen afblazen en innerlijke spanningen kwijt te raken.
In de jeugdlessen wordt er aandacht besteed aan een aantal zaken met betrekking tot het groepsgedrag zoals respect voor elkaar, omgangsvormen en assertiviteit. Het is ons doel de kinderen bewust onderdeel te laten zijn van de groep. Het gaat bij de jeugdlessen erom samen plezier te maken en weerbaarder te worden door middel van spelvormen, maar ook contact met elkaar te maken door te stoeien. 
Daarnaast leren wij de kinderen om te gaan met de eigen emoties en conflicten en geven hen handvatten om op een passende en respectvolle manier voor zichzelf op te komen. De trainingen zijn gebaseerd het Ashihara Freestyle karate en is opgebouwd uit verschillende onderdelen;

-  Spelvormen t.b.v. co÷rdinatie en sociale omgang.
-  Aanleren van diverse stoot en traptechnieken.
-  Stoeispelen met onder andere valbreken.
-  Leren verwoorden van ervaringen en gevoelens.

In de weerbaarheidstrainingen worden de kinderen zich bewust van zowel hun fysieke als mentale kracht en dat zal hun zelfvertrouwen vergroten.
De trainingen worden verzorgt door;
Sensei Gerard Toussaint, hij is counselor en heeft meer als 30 jaar ervaring als trainer, coach.
Sensei Samir Schoen is afgestudeerd CIOS docent en heeft zich door middel van specialisaties verder geschoold.

 


jeugd slippensysteem
''An unshakable mind and an immovable spirit is the state of fudoshin.  
It is courage and stability displayed both mentally and physically".